Cukier kokosowy 1kg
Opis
Cukier kokosowy 1kg
Cukier kokosowy - uzyskiwany jest ze słodkiej wydzieliny palm kokosowych. Może być szeroko wykorzystywany w przemyśle spożywczym , do wypieków, wyrobów cukierniczych z powodzeniem zastępując cukier trzcinowy. Jego charakterystyczny aromat i smak jest dużym atutem, pożądanym przez wielu jego zwolenników. Cukier kokosowy posiada niższy indeks glikemiczny niż inne rodzaje cukru, a obok oryginalnego smaku, zawiera także wiele cennych składników.
Składniki:
Cukier kokosowy
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Alergeny:
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Tabela wartości odżywczych:
Wartość odżywcza produktu | w 100g | w porcji 10g | %RWS w 10g |
Wartość energetyczna | 1598 kJ/382 kcal | 160 kJ/38 kcal | 2% |
Tłuszcz, w tym: | 0,4 g | 0,04 g | <1% |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g | 0,04 g | <1% |
Węglowodany, w tym: | 93,4 g | 9,34 g | 4% |
- cukry | 91,5 g | 9,15 g | 10% |
Błonnik | 1,9 g | 0,19 g | - |
Białko | 1,1 g | 0,11 g | <1% |
Sól | 0 g | 0 g | 0% |
*RWS - Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Kraj producenta:
Polska
Opinie o produkcie (4)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!
NATALIA K****a
,*****
Maria S*****k
,Używam do wszystkich potraw, ciasta, sosy do sałatek, deserów. Bardzo dobry, polecam.
MONIKA S****A
,Zdrowszy zamiennik białego cukru. Świetny dodatek do deserów,dobra jakość, ciekawy aromat, dla każdego kto poszukuje nowych smaków.
GABRIELA S*****A
,Niski indeks glikemiczny i to jest to !