Cukier kokosowy 1kg
Opis
Cukier kokosowy 1kg
Cukier kokosowy - uzyskiwany jest ze słodkiej wydzieliny palm kokosowych. Może być szeroko wykorzystywany w przemyśle spożywczym , do wypieków, wyrobów cukierniczych z powodzeniem zastępując cukier trzcinowy. Jego charakterystyczny aromat i smak jest dużym atutem, pożądanym przez wielu jego zwolenników. Cukier kokosowy posiada niższy indeks glikemiczny niż inne rodzaje cukru, a obok oryginalnego smaku, zawiera także wiele cennych składników.
Składniki:
Cukier kokosowy
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Alergeny:
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Tabela wartości odżywczych:
Wartość odżywcza produktu | w 100g | w porcji 10g | %RWS w 10g |
Wartość energetyczna | 1598 kJ/382 kcal | 160 kJ/38 kcal | 2% |
Tłuszcz, w tym: | 0,4 g | 0,04 g | <1% |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g | 0,04 g | <1% |
Węglowodany, w tym: | 93,4 g | 9,34 g | 4% |
- cukry | 91,5 g | 9,15 g | 10% |
Błonnik | 1,9 g | 0,19 g | - |
Białko | 1,1 g | 0,11 g | <1% |
Sól | 0 g | 0 g | 0% |
*RWS - Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Kraj producenta:
Polska
Opinie o produkcie (4)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!







NATALIA
,*****
Maria
,Używam do wszystkich potraw, ciasta, sosy do sałatek, deserów. Bardzo dobry, polecam.
MONIKA
,Zdrowszy zamiennik białego cukru. Świetny dodatek do deserów,dobra jakość, ciekawy aromat, dla każdego kto poszukuje nowych smaków.
GABRIELA
,Niski indeks glikemiczny i to jest to !