Inulina BIO 250g
Opis
Inulina BIO 250g
Inulina Bio pozyskiwana jest wyłącznie z ekologicznej agawy (Blue Agave Tequilana Webber). Stanowi naturalny węglowodan, a do tego posiada także właściwości prebiotyczne.
Inulina jest wykorzystywana przede wszystkim jako dodatek do fermentowanych produktów mlecznych, a także wypieków, poprawiając strukturę ciast, oraz zagęszczania, jako zamiennik mąki. Można ją również spożywać po uprzednim rozpuszczeniu w ciepłej wodzie.
Uwaga: Spożycie w nadmiernych ilościach może wywołać efekt przeczyszczający.
Składniki:
100% inulina*.
*składniki ekologiczne objęte certyfikatem kontroli
Sposób przechowywania:
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Tabela wartości odżywczych
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna w 100g produktu: | 210 kcal / 848 kJ |
Tłuszcz, w tym: | 0 g |
- kwasy nasycone | 0 g |
Węglowodany, w tym: | 8 g |
- cukry | 8 g |
Błonnik | 89 g |
Białko | 0 g |
Sól | 0,5 g |
Informacja o alergenach:
Produkt może zawierać śladowe ilości glutenu, orzechów, orzeszków ziemnych, sezamu i soi ze względu na używanie na terenie zakładu tych alergenów.
Kraj pochodzenia:
Meksyk
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (1)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!
Krzysztof W...
,Świetny naturalny prebiotyk dla prawidłowej pracy jelit.