Mąka kukurydziana BIO 500g
Opis
Mąka kukurydziana BIO 500g
Czuj zdrowie i energię przez cały rok wybierając ekologiczne nieprzetworzone produkty marki BIO LIFE! Ekologiczną mąkę kukurydzianą uzyskuje się w procesie mielenia ziaren kukurydzy. Jest to bezglutenowy zamiennik mąki pszennej. Mąką kukurydziana jest źródłem witaminy B1, B6, folianów, żelaza, magnezu i cynku. Cynk wspomaga odporność. Obecność karotenoidów w mące wspomaga profilaktykę chorób oczu. Używana jest do pieczenia ciast, ciasteczek, tortilli, omletów, naleśników i panierowania.
Składniki
Mąka kukurydziana, ekologiczna 100%
Sposób użycia
Używana jest do pieczenia ciast, ciasteczek, tortilli, omletów, naleśników i panierowania.
Tabela wartości odżywczych
Wartość energetyczna w 100g produktu |
344kcal 1 454kJ |
Tłuszcz, w tym: | 0,4g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4g |
Węglowodany, w tym: | 66,3g |
- cukry | 1,3g |
Błonnik | 0g |
Białko | 8,7g |
Sól | 0g |
Kraj producenta
Polska
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (0)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!