Mąka kukurydziano - gryczana do polenty bezglutenowa BIO 500g
Produkt chwilowo niedostępny
Produkt jest niedostępny na naszym magazynie oraz u naszego dostawcy lub producenta.
Zamienimy ten status jak tylko otrzymamy informację o ponownej dostępności produktu.
Zamienimy ten status jak tylko otrzymamy informację o ponownej dostępności produktu.
Opis
Mąka kukurydziano - gryczana do polenty bezglutenowa BIO 500g
Składniki
90 % mąka z żółtej kukurydzy*, 10 % mąka gryczana*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Alergeny
Może zawierać SOJĘ
Sposób użycia
Doprowadzić do wrzenia 1 litr wody i sól. Wsypać 250 g mąki, mieszać około 3 minut. Zwiększyć czas gotowania, aby uzyskać bardziej spójną polentę i zdjąć z ognia.
Tabela wartości odżywczych
Wartość energetyczna w 100g produktu |
334kcal 1 419kJ |
Tłuszcz, w tym: | 1,2g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3g |
Węglowodany, w tym: | 75g |
- cukry | 0,6g |
Błonnik | 1,6g |
Białko | 5,2g |
Sól | 0g |
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Kraj producenta
Włochy
Informacje dodatkowe
certyfikat BIO
bez glutenu
Opinie o produkcie (0)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!