Bezglutenowa skrobia kukurydziana 500g
Opis
Bezglutenowa skrobia kukurydziana 500g
Skrobię (maizenę) pozyskuje się z pręcików kukurydzy i ma ona postać białego proszku. Jest to substancja organiczna dopuszczona do stosowania w kosmetykach ze względu na jej słabą przyczepność (m.in. może być stosowana jako puder) i odporność na promieniowanie UV. Pełni ona również rolę zagęszczacza różnych potraw. W domowej kuchni używamy jej do nadawania gęstości zupom i sosom, natomiast w przemyśle spożywczym używa się jej do budyniów, galaretek, deserów i past kremowych.
Jest to produkt naturalnie bezglutenowy, niskobiałkowy, bez dodatku skrobi pszennej, mleka, jaj i soi.
Składniki:
100% skrobi kukurydzianej.
Sposób użycia:
Produkt można stosować do zagęszczania wielu rodzajów potraw, m.in. sosów, zup, deserów.
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Tabela wartości odżywczych
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna w 100g produktu: | 353 kcal / 1 500 kJ |
Tłuszcz, w tym: | 0,1 g |
- kwasy nasycone | 0 g |
Węglowodany, w tym: | 88 g |
- cukry | 0 g |
Błonnik | 0 g |
Białko | 0,3 g |
Sól | 0,003 g |
Kraj produkcji:
Polska
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (6)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!
Sylwia K*****z
,Wszystko ok
Jolanta W****r
,Mąki używam do wypieków bezglutenowych. Bardzo dobra jakość. Polecam w 100%
Marzena T...
,Skrobia kukurydziana, nie mylić z mąką kukurydzianą nadaje wypiekom lepkość. Świetna do chleba tostowego.
Sylwia
,Idealny dodatek do wypieków, sprawdza się również jako panierka.
Barbara
,Bardzo przydatna do przepisów diety bezglutenowe.Na kleik dietetyczny też się świetnie nadaje.
Barbara
,Szybko sprawnie polecam