Bezglutenowa skrobia kukurydziana 500g
Opis
Bezglutenowa skrobia kukurydziana 500g
Skrobię (maizenę) pozyskuje się z pręcików kukurydzy i ma ona postać białego proszku. Jest to substancja organiczna dopuszczona do stosowania w kosmetykach ze względu na jej słabą przyczepność (m.in. może być stosowana jako puder) i odporność na promieniowanie UV. Pełni ona również rolę zagęszczacza różnych potraw. W domowej kuchni używamy jej do nadawania gęstości zupom i sosom, natomiast w przemyśle spożywczym używa się jej do budyniów, galaretek, deserów i past kremowych.
Jest to produkt naturalnie bezglutenowy, niskobiałkowy, bez dodatku skrobi pszennej, mleka, jaj i soi.
Składniki:
100% skrobi kukurydzianej.
Sposób użycia:
Produkt można stosować do zagęszczania wielu rodzajów potraw, m.in. sosów, zup, deserów.
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Tabela wartości odżywczych
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna w 100g produktu: | 353 kcal / 1 500 kJ |
Tłuszcz, w tym: | 0,1 g |
- kwasy nasycone | 0 g |
Węglowodany, w tym: | 88 g |
- cukry | 0 g |
Błonnik | 0 g |
Białko | 0,3 g |
Sól | 0,003 g |
Kraj produkcji:
Polska
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (3)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!






Sylwia K*****z
,Wszystko ok
Jolanta W****r
,Mąki używam do wypieków bezglutenowych. Bardzo dobra jakość. Polecam w 100%
Marzena T...
,Skrobia kukurydziana, nie mylić z mąką kukurydzianą nadaje wypiekom lepkość. Świetna do chleba tostowego.