Makaron orkiszowy razowy świderki BIO 250g
Opis
Makaron orkiszowy razowy świderki BIO 250g
Makaron ten wyrabiamy z mąki uzyskanej z pełnego przemiału ziarna ORKISZU - łuski, bielma i zarodka, dzięki czemu stanowi on cenne źródło błonnika.
Ziarna ORKISZU użyte do wyrobu mąki na makaron pochodzą wyłącznie z ekologicznych, polskich upraw.
Rzemieślnicze metody produkcji, w tym zastosowanie matryc z brązu, nadają makaronowi chropowatą powierzchnię zapewniającą idealne przeleganie sosu.
Składniki
ekologiczna mąka z PSZENICY ORKISZ razowa typ 2000
Alergeny
Produkt może zawierać JAJA
Sposób użycia
Przed spożyciem gotować ok. 7 minut, al dente 6 minut (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody)
Tabela wartości odżywczych
Wartość energetyczna w 100g produktu |
158kcal 668kJ |
Tłuszcz, w tym: | 1,2g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3g |
Węglowodany, w tym: | 28g |
- cukry | 1g |
Błonnik | 4,4g |
Białko | 6,2g |
Sól | 0,01g |
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.
Kraj producenta
Polska
Informacje dodatkowe
certyfikat BIO
Opinie o produkcie (0)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!
Klienci którzy wybrali ten produkt kupili również:
Cukier waniliowy BIO 8g
2,09 zł
Bezglutenowa kasza jaglana BIO 1kg
Bezglutenowe drożdże suszone 7g
5,59 zł
Sok z cytryn 100% BIO 250ml
10,49 zł