Makaron z białej kukurydzy świderek fusilli bezglutenowy BIO 250g
Opis
Makaron z białej kukurydzy świderek fusilli bezglutenowy BIO 250g
Makaron kukurydziany wyróżnia się niezwykłym smakiem, dzięki czemu z powodzeniem można go łączyć z najróżniejszymi dodatkami.
Z racji tego, że jest to produkt bezglutenowy, do swojej diety mogą włączyć go osoby z nietolerancją glutenu.
Składniki
ekologiczna mąka z białej kukurydzy 100%
Alergeny
Może zawierać soję.
Sposób użycia
Przed spożyciem gotować 10 minut, al. dente 9 minut (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody). Ugotowany makaron odcedzić i przelać zimną wodą.
Tabela wartości odżywczych
Wartość energetyczna w 100g produktu |
352kcal 1 493kJ |
Tłuszcz, w tym: | 0,8g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2g |
Węglowodany, w tym: | 79g |
- cukry | 0,6g |
Błonnik | 1,8g |
Białko | 6,6g |
Sól | <0,01g |
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu (max 25°C), z dala od źródeł ciepła i promieni słonecznych.
Kraj producenta
Polska
Informacje dodatkowe
certyfikat BIO
bez glutenu
Opinie o produkcie (0)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!


Bezglutenowy budyń waniliowy 40g
1,39 zł

Bezglutenowa kasza jaglana BIO 1kg
13,49 zł

Siemię lniane mielone 500g
9,33 zł