Mieszanka do wypieku bułek owsianych bezglutenowa demeter BIO 350g
Opis
Mieszanka do wypieku bułek owsianych bezglutenowa demeter BIO 350g
Mieszanka do wypieku owsianych bułek bezglutenowych. Opakowanie wystarcza na 8 bułek.
Składniki
płatki OWSIANE pełnoziarniste bezglutenowe** 74 %, pełnoziarniste płatki OWSIANE bezglutenowe* 10 % (OWIES*), len złocisty*, mielone łuski psyllium*, otręby OWSIANE bezglutenowe** 2 %, sól kamienna. (*certyfikowany składnik ekologiczny, **składniki z rolnictwa biodynamicznego)
Alergeny
Może zawierać SOJĘ, ORZECHY, ORZESZKI ZIEMNE, NASIONA SEZAMU, GORCZYCĘ i łubin.
Sposób użycia
Potrzebujesz: 350 g mieszanki do bułek, 400 ml wody (letniej),
1. Nagrzać piekarnik do temperatury 220 stopni Celsjusza z funkcją grzania góra - dół.
2. W misce wymieszaj krótko mieszankę na bułki z 400 ml wody. Pozostaw ciasto do napęcznienia na 5 minut.
3. Mokrymi rękami podzielić ciasto na osiem równych części, uformować kulki i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Dociśnij kawałki ciasta na płasko, aby miały około 2 cm wysokości.
4. Umieść bułki (bez czasu na wyrastanie) na średnim poziomie w nagrzanym piekarniku.
5. Po około 35 minutach wyjąć z piekarnika i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Wskazówka: Dobrze nadaje się do zamrażania.
Tabela wartości odżywczych
Wartość energetyczna w 100g produktu |
369kcal 1 552kJ |
Tłuszcz, w tym: | 8,7g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 1,3g |
Węglowodany, w tym: | 52g |
- cukry | 0,9g |
Błonnik | 13g |
Białko | 14g |
Sól | 1,8g |
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Kraj producenta
Niemcy
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (0)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!






