Miód Manuka MGO 100+ 500g
Opis
Miód Manuka MGO 100+ 500g
Miody Manuka powstają jedynie w nielicznych rejonach Nowej Zelandii będących naturalną ostoją rzadkich krzewów z rodzaju Leptospermum scoparium. Miody te są jednorodne, ich wytwarzanie pokrywa się z okresem kwitnienia krzewów Manuka. Powinny się one charakteryzować takimi cechami jak: odpowiedni zakres przewodności właściwej, wyjątkowy smak określany jako mineralny, lekko gorzki, silnie aromatyczny zapach z wyczuwalnymi nutami wilgotnej ziemi i wrzosu, obecnością pyłku charakterystycznego dla krzewów Manuka oraz składników aktywnych, w tym methylglyoxalu (MGO?).
Oferowany przez nas miód Manuka zawiera MGO w ilości powyżej 100 mg/1 kg. Warto wspomnieć, dla porównania, że w innych miodach poziom MGO nie przekracza 10 mg/1 kg. Składnik ten posiada silne właściwości bakteriobójcze.
Składniki:
100% miód z krzewu Manuka.
Sposób użycia:
Produkt najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem.
Produkt należy przechowywać w temperaturze pokojowej.
Tabela wartości odżywczych
Wartość odżywcza | w 100 g | w 15 g* |
Wartość energetyczna | 334,4 kcal / 1 400 kJ | 50,2 kcal / 210 kJ |
Tłuszcz, w tym: | 0 g | 0 g |
- kwasy nasycone | 0 g | 0 g |
Węglowodany, w tym: | 82,1 g | 12,3 g |
- cukry | 82,1 g | 12,3 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Białko | 0,3 g | 0,05 g |
Sól | 0,04 g | 0,01 g |
Methylglyoxal | >10 mg | >1,5 mg |
*porcja dzienna 15 g (3 łyżeczki). W słoiku znajdują się około 33 porcje
Kraj pochodzenia:
Nowa Zelandia
Opinie o produkcie (1)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!
Patrycja K*****a
,Polecam!