Miód Manuka MGO 400+ 250g
Opis
Miód Manuka MGO 400+ 250g
Miody Manuka powstają jedynie w nielicznych rejonach Nowej Zelandii będących naturalną ostoją rzadkich krzewów z rodzaju Leptospermum scoparium. Miody te są jednorodne, ich wytwarzanie pokrywa się z okresem kwitnienia krzewów Manuka. Powinny się one charakteryzować takimi cechami jak: odpowiedni zakres przewodności właściwej, wyjątkowy smak określany jako mineralny, lekko gorzki, silnie aromatyczny zapach z wyczuwalnymi nutami wilgotnej ziemi i wrzosu, obecnością pyłku charakterystycznego dla krzewów Manuka oraz składników aktywnych, w tym methylglyoxalu (MGO?).
Oferowany przez nas miód Manuka zawiera MGO w ilości powyżej 400 mg/1 kg. Warto wspomnieć, dla porównania, że w innych miodach poziom MGO nie przekracza 10 mg/1 kg. Składnik ten posiada silne właściwości bakteriobójcze.
Składniki:
100% miód z krzewu Manuka.
Sposób użycia:
Produkt najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem.
Produkt należy przechowywać w temperaturze pokojowej.
Tabela wartości odżywczych
Wartość odżywcza | w 100 g | w 15 g* |
Wartość energetyczna | 334,4 kcal / 1 400 kJ | 50,2 kcal / 210 kJ |
Tłuszcz, w tym: | 0 g | 0 g |
- kwasy nasycone | 0 g | 0 g |
Węglowodany, w tym: | 82,1 g | 12,3 g |
- cukry | 82,1 g | 12,3 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Białko | 0,3 g | 0,05 g |
Sól | 0,04 g | 0,01 g |
Methylglyoxal | >40 mg | >6 mg |
*porcja dzienna 15 g (3 łyżeczki). W słoiku znajduje się około 17 porcji
Kraj pochodzenia:
Nowa Zelandia
Opinie o produkcie (5)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!
Alicja N****k
,Wspaniały
Joanna
,Dopiero zaczęłam używać, ale widzę pozytywne efekty.
Justyna
,Polecam super produkt
Henryk
,Produkt wysokiej jakości ,estetycznie zapakowany,duże oczekiwania co do skuteczności
Monika N...
,polecam przy przeziebieniu na ból gardła oraz w codziennej diecie