Panierka Crispy Fish 200g
Opis
Panierka Crispy Fish 200g
Chrupiąca Panierka Crispy Fish to szybki i prosty sposób na przygotowanie chrupiących kawałków ryby - wystarczy zapanierować i usmażyć. Przygotowane w panierce ryby będą chrupiące jak nigdy wcześniej. Ryba w Chrupiącej Panierce Crispy Fish sprawdzi się jako danie obiadowe, a także jako przystawka. Panierka została wyprodukowana z NATURALNYCH SKŁADNIKÓW.
Składniki
Mąka, sól, przyprawy
Sposób użycia
Rybę myjemy i kroimy na 3 – 4 centymetrowe kawałki. Do szklanki wyciskamy sok z połowy cytryny i dolewamy taką samą ilość zimnej wody, a następnie wsypujemy 1 stołową łyżkę Panierki Crispy Fish. Pokrojoną rybę przekładamy do miski, zalewamy marynatą i odstawiamy do lodówki na ok. 30 minut. Pozostałą panierkę przesypujemy do miski. Część zamarynowanej ryby przekładamy do miski z panierką (nie osuszamy), a następnie ściskamy - ugniatamy równocześnie wszystkie kawałki ryby. Po każdym ugnieceniu rybę obficie przesypujemy panierką, aby kawałki nie posklejały się. Rybę ugniatamy 5 - 6 razy. Zapanierowane porcje wyjmujemy z panierki po 2 kawałki i uderzając nadgarstkiem o nadgarstek otrząsamy z nadmiaru mąki. Przyrządzoną rybę smażymy w głębokim oleju w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez 4 minuty. Czynności powtarzamy z pozostałą rybą. Smacznego.
Tabela wartości odżywczych
Wartość energetyczna w 100g produktu |
360,8kcal 1 530,1kJ |
Tłuszcz, w tym: | 1,9g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 0,5g |
Węglowodany, w tym: | 72,7g |
- cukry | 0,8g |
Błonnik | 3,2g |
Białko | 12,1g |
Sól | 5,6g |
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym miejscu. Chronić od światła.
Kraj producenta
Polska
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (0)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!
