Panierka z ciecierzycy bezglutenowa 500g
Opis
Panierka z ciecierzycy bezglutenowa 500g
Panierka a la bułka tarta z ciecierzycy – bezglutenowa alternatywa do panierowania mięsa, ryb, tofu i warzyw przed smażeniem. Idealna także jako zagęszczacz do zup i sosów, oferuje subtelny, orzechowy posmak, bez typowej nuty grochu.
Cechy i zalety produktu:
Panierka z obrobionej termicznie ciecierzycy to zdrowa, naturalna alternatywa dla tradycyjnej bułki tartej, bez alergenów i konserwantów. Jest bogata w składniki mineralne: wapń, cynk, potas, magnez, fosfor i żelazo, a także dostarcza dużej ilości błonnika, aminokwasów i węglowodanów złożonych. Wysoka zawartość witaminy B6 wspiera prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego. Dzięki unikalnemu składowi i delikatnemu smakowi, panierka z ciecierzycy to wyjątkowy dodatek do kuchni, który łączy smak z wartościami odżywczymi.
Składniki:
ciecierzyca poddana obróbce termicznej, woda
Sposób przechowywania:
Przechowywać w temperaturze pokojowej. wilgotność do 60%.
Tabela wartości odżywczych
Wartość energetyczna w 100g produktu |
389,50kcal 1648,65kJ |
Tłuszcz, w tym: | 5,38g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 0,69g |
Węglowodany, w tym: | 66,77g |
- cukry | 1,63g |
Białko | 18,5g |
Sól | 0,05g |
Kraj producenta:
Polska
Opinie o produkcie (0)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!