Ryż carnaroli BIO 500g
Opis
Ryż carnaroli BIO 500g
Włosi najczęściej przygotowują swoje ulubione risotto na bazie ryżu odmiany Carnaroli, który różni się od bardziej powszechnego ryżu Arborio tym, iż posiada wyższą zawartość skrobi, twardszy środek ziarna i dłuższy kształt. Te właściwości powodują, że typowo włoskie risotto ma doskonale kremową konsystencję ale ziarna ryżu pozostają w środku zawsze mocno „al dente”.
Składniki
ryż carnaroli*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Sposób użycia
Do ugotowania 100 g ryżu potrzeba pół litra wody.
Gotować we wrzącej, osolonej wodzie na małym ogniu przez ok. 14-16 minut.
Tabela wartości odżywczych
Wartość energetyczna w 100ml produktu |
349kcal 1 466kJ |
Tłuszcz, w tym: | 0,5g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2g |
Węglowodany, w tym: | 79g |
- cukry | 0,2g |
Błonnik | 1,1g |
Białko | 6,5g |
Sól | 0g |
Zalecane warunki przechowywania
Po otwarciu opakowania wsypać do szklanego pojemnika i przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj producenta
Włochy
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (0)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!



