Soczewica żółta BIO 400g
Opis
Soczewica żółta BIO 400g
Ekologiczna soczewica żółta charakteryzuje się bardzo delikatnym smakiem. Ma tendencję do rozpadu po ugotowaniu, dlatego doskonale nadaje się jako dodatek do zup czy gulaszów. Idealnie sprawdza się również jako składnik dań jednogarnkowych. Można z niej przygotować pasty kanapkowe lub farsz do wypełniania pierogów, krokietów, pasztecików, a nawet pieczeni mięsnych.
Składniki:
100% soczewica żółta*.
*składniki ekologiczne objęte certyfikatem kontroli
Sposób przygotowania:
Krótko namoczoną soczewicę należy gotować w proporcji 1: 2 (1 porcja soczewicy na 2 porcje wody) przez ok. 25 min.
Tabela wartości odżywczych
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna w 100g produktu: | 459 kcal / 1 932 kJ |
Tłuszcz, w tym: | 1,4 g |
- kwasy nasycone | 0,2 g |
Węglowodany, w tym: | 73 g |
- cukry | 2 g |
Białko | 23 g |
Sól | 0,02 g |
Informacja o alergenach:
Produkt może zawierać: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję oraz mleko (łącznie z laktozą), ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające te alergeny.
Kraj pochodzenia:
Turcja
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (1)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!
Andrzej P****i
,Bardzo smaczna, uzywam do zup.