Sos carbonara wegański bezglutenowy BIO 27g
Zamienimy ten status jak tylko otrzymamy informację o ponownej dostępności produktu.
Opis
Sos carbonara wegański bezglutenowy BIO 27g
Opakowanie 28 g wystarczy na przygotowanie sosu na 3 porcje makaronu.
Składniki
skrobia kukurydziana*, mąka z ORZECHÓW NERKOWCA*, sól, 5% wędzone grzyby shiitake*, płatki drożdżowe*, cebula*, czosnek*, sok z cytryn w proszku*, szczypiorek*, pieprz czarny*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Alergeny
Może zawierać ŁUBIN, SOJĘ, inne ORZECHY, GORCZYCĘ i seler.
Sposób użycia
Potrzebujesz: 250 ml wody, 50 ml wegańskiej alternatywy śmietany.
Zawartość torebki wsypać do garnka z wodą i wegańską alternatywą śmietany i wymieszać trzepaczką. Doprowadzić do wrzenia na średnim lub dużym ogniu, ciągle mieszając, aż sos lekko zgęstnieje – gotowe.
Tabela wartości odżywczych
Wartość energetyczna w 100g produktu |
351kcal 1 479kJ |
Tłuszcz, w tym: | 9,1g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 1,6g |
Węglowodany, w tym: | 58g |
- cukry | 3,2g |
Błonnik | 4,4g |
Białko | 7,4g |
Sól | 13,1g |
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem.
Kraj producenta
Niemcy
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (0)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!







