Substytut jaj w proszku bezglutenowy BIO 20g
Opis
Substytut jaj w proszku bezglutenowy BIO 20g
Opakowanie odpowiada 4 jajom.
Składniki
substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego*, mąka kukurydziana*, białko lnu*, białko słonecznika* (*składniki ekologiczne).
Sposób użycia
Łyżeczka proszku (5 g) i 50 ml wody gazowanej zastępuje jedno całe jajko.
Nie nadaje się do przygotowania jajecznicy lub jajka sadzonego.
Tabela wartości odżywczych
Wartość energetyczna w 100g produktu |
324kcal 1 349kJ |
Tłuszcz, w tym: | 8,4g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 1,2g |
Węglowodany, w tym: | 14g |
- cukry | 6,6g |
Błonnik | 37g |
Białko | 30g |
Sól | 0,04g |
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem.
Kraj producenta
Niemcy
Informacje dodatkowe
certyfikat BIO
bez glutenu
dla Wegan
dla Wegetarian
Opinie o produkcie (0)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!
Klienci którzy wybrali ten produkt kupili również:
Napój sojowy bezglutenowy BIO 1l
14,37 zł
Herbatka owoc głogu BIO 100g
9,59 zł
Mix B - Bread Mix - bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba 1kg
Anyż biedrzeniec 30g
2,79 zł
Skórka pomarańczy starta BIO 15g
7,76 zł
Koper włoski (fenkuł) 50g
3,19 zł
Proszek do pieczenia BIO 12g
1,69 zł
Bezglutenowa mieszanka mąk 1kg
15,42 zł