Roślinny zamiennik jaj do pieczenia, gotowania, panierowania oraz jako zamiennik żółtka bezglutenowy 102g
Opis
Roślinny zamiennik jaj do pieczenia, gotowania, panierowania oraz jako zamiennik żółtka bezglutenowy 102g
Veggs to wegański zamiennik jajek do łączenia składników, wyprodukowany ze składników pochodzenia naturalnego. Veggs może być użyte do pieczenia i gotowania: do ciast, placków, naleśników, panierek, burgerów itp. 1 wegejajko odpowiadania 1 dużemu, kurzemu jajku. Cultured Foods to polska marka roślinnej zdrowej żywności. Celem marki jest troska o ludzkie zdrowie, zwierzęta i środowisko naturalne.
Składniki
Tapioka (skrobia z manioku), mąka ziemniaczana, łuska babki jajowatej, inulina (błonnik z cykorii), substancja zagęszczająca: guma guar, czarna sól himalajska Kala Namak, barwnik naturalny: karoteny roślinne.
Alergeny
Może zawierać śladowe ilości soi, sezamu, gorczycy lub orzechów.
Sposób użycia
Wlej do naczynia 50ml wody (2 duże miarki), dodaj 5ml proszku vEGGs (1 mała płaska miarka), energicznie wymieszaj za pomocą widelca lub ubijaka i odstaw na 3 minuty. Twoje wegejajko jest gotowe!
Tabela wartości odżywczych
Wartość energetyczna w 100g produktu |
301kcal 1 264kJ |
Tłuszcz, w tym: | 1,4g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3g |
Węglowodany, w tym: | 56g |
- cukry | 2,3g |
Błonnik | 27g |
Białko | 2,8g |
Sól | 1,9g |
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać zamknięte w suchym, zaciemnionym, chłodnym miejscu.
Kraj producenta
Polska
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (3)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!

Małgorzata S...
,Dobra alternatywa dla vegan polecam
Wioleta M...
,Super zamiennik jajek. Dobrze zastępuję zwykle jajka w cieście do naleśników.
Zdzislawa
,Szybko, sprawie i pysznie.