Bakterie jogurtowe Probio 2x1g
Opis
Bakterie jogurtowe Probio 2x1g
Zakwaska PROBIO JOGURT posiada największą liczbę kultur bakterii ze wszystkich oferowanych Zakwasek. Starter został opracowany z myślą o wzmocnieniu symbiotycznego działania kultur. Specjalnie dobrane proporcje laktobakterii, bifidobakterii i bakterii kwasu propionowego, podobnie jak zwiększona ilość kultur w starterze, wyróżnia PROBIO JOGURT. Uzyskany jogurt zawiera duże stężenie aktywnych kultur bakterii.
Składniki
maltodekstryna, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus, Lactobacillus acidophilus (2 szczepy), Bifidobacterium lactis (2 szczepy), Lactobacillus casei, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus paracasei, Bifidobacterium infantis.
Sposób przygotowania jogurtu domowego
- 1-3l mleka zagotuj i ostudź do temperatury 37-43 stopni.
- Dodaj zawartość fiolki.
- Naczynie przykryj, okryj kocem i odstaw w ciepłe miejsce na ok 8 godzin.
- Gotowy jogurt wstaw do lodówki. Przechowywać do 5 dni. Jogurtem można zaszczepić mleko jeszcze 2-3 razy.
Wszystkie dodatki smakowe, owoce itp. należy dodać do jogurtu bezpośrednio przed spożyciem.
Jogurt można przygotować również w jogurtownicy lub thermomixie zgodnie z instrukcją dla tych urządzeń.
Opinie o produkcie (2)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!




Klient sklepu
,właśnie zakwaszam mleko i nastawiam jogurt
Jacek S...
,Zakwaska ta pozwala uzyskać najbardziej gęsty jogurt, o największej liczbie kultór różnych bakterii jogutrowych, gęstością przypomina jogurt typu greckiego.