Bezglutenowa mąka kukurydziana 500g
dodaj do ulubionych
Opis
Bezglutenowa mąka kukurydziana 500g
Powstaje ona w wyniku zmielenia ziaren kukurydzy. Zawiera dużo białka, błonnika pokarmowego, witamin z grupy A, B, E, jest także doskonałym źródłem żelaza, potasu, fosforu i magnezu.
Mąka kukurydziana jest dość uniwersalna, bo możemy ją wykorzystać do zagęszczania sosów i zup, ale możemy z niej również zrobić chleb, naleśniki, ciasto, biszkopty czy placki. Mąka ta nadaje wypiekom słomkowy kolor i słodkawy smak. Ciasto z niej wypiekane ma wyraźne pory, jest lekkie i aromatyczne.
Produkt nie zawiera glutenu, skrobi pszennej, mleka, jaj, czekolady oraz soi.
Składniki:
100% mąka z kukurydzy.
Sposób użycia:
Produkt można wykorzystać do zagęszczania potraw i różnego rodzaju wypieków.
Tabela wartości odżywczych
Wartość odżywcza w 100g produktu:
| Wartość energetyczna w 100g produktu: | 355 kcal / 1 420 kJ |
| Tłuszcz, w tym: | 3 g |
| - kwasy nasycone | 0 g |
| Węglowodany, w tym: | 70 g |
| - cukry | 0,6 g |
| Błonnik | 2,1 g |
| Białko | 6 g |
| Sól | 0,8 g |
Kraj produkcji:
Polska
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (8)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!
Klienci którzy wybrali ten produkt kupili również:
KINGA I.
,Dobra jakość, przystępna cena, wysyłka bardzo szybka, na pewno będę tu wracać:)
Estera Pełka
,Super do wypieku chleba
Krystyna
,Mąka jest taka,jaką powinnam mieć w mojej diecie..
Klient sklepu
,bardzo dobre placki wychodzą z tej mąki
Małgorzata S...
,dobra mąka do wypieku chleba
Marta B...
,Biszkopty z tej mąki niewiele różnią się od pszennej... super zamiennik
Katarzyna M...
,Bedę testować, wygląda super
Paulina
,Szybka dostawa, produkty bardzo dobrze zapakowane. Polecam