Bezglutenowa mieszanka na gofry i naleśniki BIO 200g
Opis
Bezglutenowa mieszanka na gofry i naleśniki BIO 200g
Gofry to chrupiące i pulchne wafle robione w gofrownicy, gdzie otrzymuje charakterystyczny kształt. Podawane są najczęściej z bita śmietaną i owocami lub dżemem. Są jedno z najbardziej lubianych przekąsek nie tylko przez najmłodszych.
Mieszanka na gofry starcza na ok 6 gofrów.
Składniki:
mąka ryżowa* 68 %, mąka ryżowa pełnoziarnista* 20 %, skrobia z tapioki*, proszek do pieczenia (substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, regulator kwasowości: winiany potasu, skrobia kukurydzina*), sól morska.
* produkty rolnictwa ekologicznego
Produkt nie zawiera składników alergennych.
Sposób przygotowania:
GOFRY: Rozbić 2 jajka do miski, dodać zawartość opakowania, 75 g miękkiego MASŁA, 80 g cukru i 200 ml MLEKA i wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji ciasta. Natłuścić gofrownicę, wlać ciasto i upiec gofry.
NALEŚNIKI: Zawartość opakowania wymieszać z 3 jajkami i 300 ml MLEKA do uzyskania gładkiej konsystencji ciasta i nakładać porcjami na natłuszczoną patelnię. Smażyć na średnim ogniu z obu stron.
DANIE WEGETARIAŃSKIE: zamiast JAJEK i MLEKA użyć 300 ml napoju sojowego (lub zbożowego) lub 200 g jogurtu sojowego.
Zastosowanie:
Produkt można wykorzystać do wypieku pieczywa i innych potraw.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Tabela wartości odżywczych
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna w 100g produktu: | 360 kcal / 1 526 kJ |
Tłuszcz, w tym: | 1,1 g |
- kwasy nasycone | 0,4 g |
Węglowodany, w tym: | 79 g |
- cukry | 0,1 g |
Błonnik | 2 g |
Białko | 7,1 g |
Sól | 0,65 g |
Informajca alergenna:
Może zawierać ORZECHY, SOJĘ i nasiona sezamu.
Kraj produkcji:
Niemcy
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (1)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!
Aleksandra R...
,Gofry wyszły pyszne. Nie czułam różnicy między nimi a goframi z mąki pszennej