Fasolka biała Jaś BIO 400g
Opis
Fasolka biała Jaś BIO 400g
Ekologiczna fasolka biała Jaś stanowi doskonałe źródło białka roślinnego i jest szczególnie znana jako główny składnik popularnej na polskich stołach "fasolki po bretońsku". Doskonale nadaje się do zup, potraw jednogarnkowych, past i pasztetów, a także do sałatek.
Składniki:
100% fasolka biała Jaś*.
*składniki ekologiczne objęte certyfikatem kontroli
Sposób przygotowania:
Fasolę należy przepłukać i zalać zimną wodą do namoczenia na co najmniej 12 godzin. Następnie gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania, ewentualnie można dodać sos sojowy.
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Tabela wartości odżywczych
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna w 100g produktu: | 296 kcal / 1 243 kJ |
Tłuszcz, w tym: | 1,3 g |
- kwasy nasycone | 0,2 g |
Węglowodany, w tym: | 36 g |
- cukry | 2,3 g |
Błonnik | 24 g |
Białko | 23 g |
Sól | 0 g |
Informacja o alergenach:
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.
Kraj produkcji:
Polska
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (3)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!
Aneta
,Dobrze się gotuje, dobrze smakuje. Polecam.
Elżbieta P****k
,Wszelkie fasolki są b. zdrowe więc je używam. Zazwyczaj do zupy lub same do jedzenia.
Wojciech Z...
,Fasolka jest smaczna, syta, zawiera sporo składników odżywczych i jest u mnie w kuchni składnikiem niejednego dania, zwłaszcza, że gotuje bezglutenowo.