Fasolka biała Jaś BIO 400g
Opis
Fasolka biała Jaś BIO 400g
Ekologiczna fasolka biała Jaś stanowi doskonałe źródło białka roślinnego i jest szczególnie znana jako główny składnik popularnej na polskich stołach "fasolki po bretońsku". Doskonale nadaje się do zup, potraw jednogarnkowych, past i pasztetów, a także do sałatek.
Składniki:
100% fasolka biała Jaś*.
*składniki ekologiczne objęte certyfikatem kontroli
Sposób przygotowania:
Fasolę należy przepłukać i zalać zimną wodą do namoczenia na co najmniej 12 godzin. Następnie gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania, ewentualnie można dodać sos sojowy.
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Tabela wartości odżywczych
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna w 100g produktu: | 296 kcal / 1 243 kJ |
Tłuszcz, w tym: | 1,3 g |
- kwasy nasycone | 0,2 g |
Węglowodany, w tym: | 36 g |
- cukry | 2,3 g |
Błonnik | 24 g |
Białko | 23 g |
Sól | 0 g |
Informacja o alergenach:
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.
Kraj produkcji:
Polska
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (3)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!









Aneta
,Dobrze się gotuje, dobrze smakuje. Polecam.
Elżbieta
,Wszelkie fasolki są b. zdrowe więc je używam. Zazwyczaj do zupy lub same do jedzenia.
Wojciech Z...
,Fasolka jest smaczna, syta, zawiera sporo składników odżywczych i jest u mnie w kuchni składnikiem niejednego dania, zwłaszcza, że gotuje bezglutenowo.