Fasolka mung BIO 1kg
Opis
Fasolka mung BIO 1kg
Ekologiczna fasola mung jest jedną z najbardziej wartościowych gatunków fasoli. Niezwykle pożywna, stanowi doskonałe źródło błonnika i białka roślinnego. Wyśmienicie komponuje się z warzywami i kaszami, a także jako dodatek do zup czy sałatek.
Składniki:
100% fasolka mung*.
*składniki ekologiczne objęte certyfikatem kontroli
Sposób przygotowania:
Uprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.
Tabela wartości odżywczych
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna w 100g produktu: | 316 kcal / 1 332 kJ |
Tłuszcz, w tym: | 1,3 g |
- kwasy nasycone | 0,3 g |
Węglowodany, w tym: | 44 g |
- cukry | 6,6 g |
Błonnik | 16 g |
Białko | 24 g |
Sól | 0,04 g |
Informacja o alergenach:
Produkt może zawierać: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam i soję oraz mleko (łącznie z laktozą) ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające te alergeny.
Kraj pochodzenia:
Chiny
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (3)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!
elzbieta j****k
,Bardzo dobry i świeży produkt. Kotlety, pasztet, gulasz, zupa.
Mariola B*****k
,Znakomity produkt. Dostarczony szybko, bez problemów. Profesjonalna obsługa!
Aldona W...
,Produkt rewelacyjny.Bardzo smaczna a przy tym niesamowicie zdrowa,idealna do sałatek.