Fix do wegańskiego spaghetti bolognese bezglutenowy BIO 28g
Zamienimy ten status jak tylko otrzymamy informację o ponownej dostępności produktu.
Opis
Fix do wegańskiego spaghetti bolognese bezglutenowy BIO 28g
Spaghetti Bolognese – któż mógłby się temu oprzeć?
Opakowanie 28 g wystarczy na przygotowanie sosu na 3 porcje makaronu.
Składniki
pomidory* 33 %, skrobia kukurydziana*, sól, cebula*, surowy cukier trzcinowy*, czosnek*, papryka*, pieprz*, bazylia*, oregano*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Alergeny
Może zawierać ŁUBIN, SOJĘ, ORZECHY, GORCZYCĘ i seler.
Sposób użycia
Potrzebujesz: 250 ml wody; 200 g wegańskiej alternatywy mięsa mielonego (gotowej do ugotowania, bez przyprawy). Alternatywnie możesz użyć również granulatu sojowego, gotowanej soczewicy, tofu, nasion lub orzechów. Następnie dostosuj ilość dodanej wody, jeśli to konieczne.
1. Smaż wegańską alternatywę mięsa zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. Dodaj zawartość torebki oraz wodę i doprowadź do wrzenia, cały czas mieszając.
3. Chwilę gotuj – gotowe!
Tabela wartości odżywczych
Wartość energetyczna w 100g produktu |
267kcal 1 128kJ |
Tłuszcz, w tym: | 1,5g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3g |
Węglowodany, w tym: | 52g |
- cukry | 22g |
Błonnik | 8,5g |
Białko | 7,2g |
Sól | 17,8g |
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem.
Kraj producenta
Niemcy
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (0)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!
