Granulat sojowy BIO 500g
Zamienimy ten status jak tylko otrzymamy informację o ponownej dostępności produktu.
Opis
Granulat sojowy BIO 500g
Ekologiczny granulat SOJOWY to poddana procesowi ekstruzji odtłuszczona mąka sojowa. Charakteryzuje się wysoką zawartością białka i błonnika pokarmowego. Doskonale zastępuje mięso, dzięki czemu może być wykorzystywana jako składnik farszu do gołąbków, pierogów, sosu do spaghetti, zup, past lub jako nadzienie do warzyw.
Składniki
ekologiczna SOJA ekstrudowana 100 %.
Alergeny
Produkt może zawierać alergeny: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, SEZAM.
Sposób użycia
Granulat zalać wrzątkiem i parzyć pod przykryciem przez kilka minut. Gdy napęcznieje dodać zioła lub przyprawy. Można go również wcześniej uprażyć na patelni, a dopiero później wykorzystać do gotowania.
Tabela wartości odżywczych
Wartość energetyczna w 100g produktu |
352kcal 1 478kJ |
Tłuszcz, w tym: | 7,5g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 1,2g |
Węglowodany, w tym: | 14g |
- cukry | 7,7g |
Błonnik | 14g |
Białko | 50g |
Sól | 0,03g |
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj producenta
Polska
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (0)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!






