Jarmuż sproszkowany BIO 400g
Opis
Jarmuż sproszkowany BIO 400g
Ekologiczny jarmuż w proszku wytwarzany jest ze świeżych liści jarmużu. Należy do roślin kapustowatych. Charakteryzuje się wysoką wartością odżywczą i ciekawym smakiem z nutką goryczy. W postaci sproszkowanej stanowi pożywny składnik napojów, koktajli, zup i sosów.
Składniki
ekologiczny jarmuż sproszkowany 100 %.
Alergeny
Produkt może zawierać: ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, NASIONA SEZAMU, soję.
Uwagi
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
Sposób użycia
4 g dziennie, tj. 2 miarki dołączone do produktu. Polecamy jako dodatek do napojów, koktajli, soków, sałatek.
Zawartość witaminy A w zalecanej do spożycia dziennej porcji produktu wynosi 196 µg (25 % dziennej referencyjnej wartości spożycia). Zawartość witaminy K w zalecanej do spożycia dziennej porcji produktu wynosi 155 µg (206 % dziennej referencyjnej wartości spożycia)."
Tabela wartości odżywczych
Wartość energetyczna w 100g produktu |
284kcal 1 193kJ |
Tłuszcz, w tym: | 3,8g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3g |
Węglowodany, w tym: | 34g |
- cukry | 5,5g |
Błonnik | 21g |
Białko | 18g |
Sól | 0,2g |
Witamina A | 4906 µg (613 %*) |
Witamina K | 3876 µg (5168 %*) |
*dzienna referencyjna wartość spożycia witamin i składników mineralnych (dla osoby dorosłej).
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (0)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!

