Kasza bulgur BIO 500g
Opis
Kasza bulgur BIO 500g
Ekologiczny bulgur to rodzaj kaszy otrzymywanej z gotowanych, wysuszonych i gniecionych ziaren pszenicy. Obok ryżu to podstawowy składnik bliskowschodniej diety. Polecamy go jako dodatek do zapiekanek, sałatek, farszów oraz jako składnik drugich dań.
Składniki:
100% bulgur (kasza)*.
*składniki ekologiczne objęte certyfikatem kontroli
Sposób przygotowania:
Bulgur zalać lekko osolonym wrzątkiem w proporcji 1:2,5 (1 porcja kaszy na 2,5 porcje wody), gotować bez przykrycia ok. 7 min. Następnie zdjąć z ognia, przykryć i pozostawić do spęcznienia.
Tabela wartości odżywczych
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna w 100g produktu: | 388 kcal / 1 644 kJ |
Tłuszcz, w tym: | 1 g |
- kwasy nasycone | 0,2 g |
Węglowodany, w tym: | 78 g |
- cukry | 0,4 g |
Białko | 13 g |
Sól | 0 g |
Informacja o alergenach:
Produkt zawiera gluten. Może zawierać: orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję oraz mleko (łącznie z laktozą), ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające te alergeny.
Kraj pochodzenia:
Turcja
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (1)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!









Marysia
,Kasza jest ok. Szybko się gotuje, po ugotowaniu nie klei się. W smaku dobra, bez pestycydów. Nie mam zastrzeżeń.