Kombu suszone BIO 25g
Opis
Kombu suszone BIO 25g
Kombu to odmiana morskich wodorostów o długich liściach, które dodaje się często do dań z fasoli. Można z niego przygotować kombu dashi, czyli japoński bulion, lub sałatkę z wodorostów. Ze względu na właściwości zagęszczające, Kombu można dodawać do sosów i zup dla uzyskania odpowiedniej konsystencji.
Składniki:
Wodorosty Kombu* (Laminaria ochroleuca).
*certyfikowany składnik ekologiczny
Sposób przygotowania:
Moczyć w wodzie przez 20 minut, następnie zmienić wodę i moczyć przez kolejne 20 minut. Po namoczeniu Kombu powiększa objętość do siedmiu razy w stosunku do swojej suchej wagi. Gotować według uznania ok. 35-40 minut.
Tabela wartości odżywczych
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna w 100g produktu: | 183,5 kcal / 759,6 kJ |
Tłuszcz, w tym: | 2,1 g |
- kwasy nasycone | 0,59 g |
Węglowodany, w tym: | 16,4 g |
- cukry | <0,5 g |
Białko | 7,1 g |
Błonnik | 35,3 g |
Sód | 2,35 g |
Kraj pochodzenia:
Hiszpania
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (0)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!
![](/public/images/1px.gif)
![Proszek do pieczenia BIO 12g](/environment/cache/images/195_195_productGfx_31553.jpg)
![Napój sojowy BIO 1L](/environment/cache/images/195_195_productGfx_14248.jpg)
![Wakame suszone BIO 25g](/environment/cache/images/195_195_productGfx_23385.jpg)
![Suszone grzyby Shiitake 50g](/environment/cache/images/195_195_productGfx_18935.jpg)