Mąka z lnu brązowa pełnotłusta bezglutenowa BIO 500g
Zamienimy ten status jak tylko otrzymamy informację o ponownej dostępności produktu.
Opis
Mąka z lnu brązowa pełnotłusta bezglutenowa BIO 500g
Może służyć jako dodatek do pieczenia chleba, ciastek, naleśników, panierka do drobiu, RYB i warzyw.
Produkt o niskiej zawartości węglowodanów. Idealny składnik diety keto.
Składniki
prażone, mielone nasiona lnu brązowego*. (*ertyfikowany składnik ekologiczny)
Sposób użycia
Przepis na chleb podróżnika:
Składniki: 400 g mąki lnianej pełnotłustej bioQlinar; 50 g mąki łubinowej bioQlinar; 20 g błonnika gryczanego bioQlinar; 350 g wody, 10 g soli
Sposób wykonania:
1. Suche składniki odważ i umieść w sporej misce. Wymieszaj
2. Zalej wodą i zagnieć ciasto. Ciasto musi być kleiste, ale nie rzadkie. A gdy będzie zbyt twarde dodaj jeszcze odrobinę wody
3. Gdy już zagnieciesz ciasto w plastyczną kulę i chwilę wyrobisz, rozwałkuj je na prostokątny placek o grubości ok. 12 mm. Pokrój placek na prostokąciki (krakersy), a w każdym zrób nakłucie widelcem
4. Rozłóż na blaszkę wyłożoną papierem i upiecz po 20 minut z każdej strony w temperaturze 200°C. Jeśli "krakersy" nadal są miękkie, zmniejsz temperaturę do 60°C i piecz kolejne 40 minut
Gdy wybierasz się na wakacje, na wędrówkę, pod namiot, na żagle lub kamperem "krakersy" będą doskonałym dodatkiem do Twoich dań. Rozgotowane w MLEKU z dodatkiem bakalii i owoców dadzą pożywne śniadanie, pokruszone i wrzucone do zupy - zagęszczą ją.
Tabela wartości odżywczych
Wartość energetyczna w 100g produktu |
549kcal 2 269kJ |
Tłuszcz, w tym: | 46g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 5,3g |
Węglowodany, w tym: | 0,9g |
- cukry | 0,5g |
Błonnik | 25g |
Białko | 18,6g |
Sól | 0,14g |
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj producenta
Polska
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (0)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!




