Mieszanka do wypieku chleba bezglutenowa BIO 500g
Opis
Mieszanka do wypieku chleba bezglutenowa BIO 500g
Sypka mieszanka do przygotowania chleba.
Składniki
mąka z sorgo*, skrobia kukurydziana*, mąka gryczana*, mąka kukurydziana*, kaszka gryczana*, skrobia ziemniaczana*, len brązowy*, słonecznik łuskany*, mąka ryżowa*, sól morska, psyllium*, pestki dyni łuskane*, kminek łamany* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Alergeny
Może zawierać sezam
Sposób użycia
Do 500 g mieszanki dodać 750 ml letniej wody i 14 g świeżych drożdży. Wymieszać. Gotowe ciasto o konsystencji ciasta naleśnikowego wlać do natłuszczonej masłem i posypanej mąką formy, przykryć i pozostawić na 40 min do wyrośnięcia. Piec 10 min w nagrzanym do 250°C piekarniku, a następnie 30 min przy 190°C. Chleb wyjąć z formy i dopiec 10 min do uzyskania złocistej skórki.
Tabela wartości odżywczych
Wartość energetyczna w 100g produktu |
358kcal 1497kJ |
Tłuszcz, w tym: | 5,6g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 0,6g |
Węglowodany, w tym: | 66g |
- cukry | 0,8g |
Błonnik | 6g |
Białko | 7,2g |
Sól | 2,5g |
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze poniżej 25°C.
Kraj producenta
Czechy
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (0)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!



