Mieszanka na racuchy bezglutenowa 300g
Opis
Mieszanka na racuchy bezglutenowa 300g
Składniki
skrobia (kukurydziana, ziemniaczana), mąka (kukurydziana, jaglana), substancje zagęszczające: guma ksantanowa, guma guar
Sposób użycia
Opakowanie zbiorcze 8szt. Sposób przygotowania: Racuchy
Składniki: 100g Mieszanki na Racuchy, 1 jajko, 100 ml mleka, pół łyżeczki proszku do pieczenia Bezgluten (ok. 2g) , 1 łyżka cukru (ok. 13 g), 1 jabłko średniej wielkości (ok. 180g), 1 łyżka oleju (6,5g), szczypta soli (0,5g), masło klarowane albo olej do smażenia, cukier puder do dekoracji, * ewentualnie pół łyżeczki cynamonu (ok. 2g)
Wykonanie: Jabłko obrać ze skórki, pokroić na ćwiartki, usunąć gniazdo nasienne, pokroić w drobną kostkę lub zetrzeć na grubych oczkach.
Jajko ubić za pomocą miksera, dodać mleko, łyżkę oleju i wymieszać mikserem. Następnie do płynnych składników dodać Mieszankę na Racuchy, proszek do pieczenia, cukier i sól. Opcjonalnie można dodać również cynamon. Wszystkie składniki wymieszać mikserem na gładką masę o konsystencji gęstej śmietany, wsypać starte lub pokrojone w drobną kostkę jabłka, wymieszać ciasto łyżką. Na rozgrzaną patelnię wlać olej lub masło klarowane, a następnie nałożyć porcje ciasta. Smażyć z obu stron, aż do uzyskania złocistego koloru. Wysmażone placki zdjąć z patelni i przełożyć na ręcznik papierowy w celu odsączenia z nadmiaru tłuszczu. Gorące racuchy można posypać cukrem pudrem.
Tabela wartości odżywczych
Wartość energetyczna w 100g produktu |
341kcal 1460kJ |
Tłuszcz, w tym: | 0,3g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | <0,1g |
Węglowodany, w tym: | 83g |
- cukry | 0,2g |
Błonnik | 1,1g |
Białko | 1,1g |
Sól | 0,02g |
Kraj producenta
Polska
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (1)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!




Małgorzata
,Towar zgodny z zamówieniem. Szybka przesyłka. Polecam