Płatki drożdżowe niaktywne 100g
Opis
Płatki drożdżowe niaktywne 100g
Płatki drożdżowe nieaktywne to produkt spożywczy uzyskiwany wskutek obróbki drożdży Saccharomyces cerevisiae. Płatki drożdżowe dodają potrawom unikalny orzechowo-serowy posmak, z tego względu są wyjątkowo popularne w diecie wegan – jako roślinna alternatywa parmezanu. Smaczny, sycący charakter płatków, określany jako wyrazisty smak umami, podkreśla głębię dań roślinnych. Płatki drożdżowe charakteryzuje bardzo wysoka zawartość białka – podstawowego budulca naszego organizmu oraz błonnika, wspomagającego funkcje przewodu pokarmowego. Najczęściej stosowane są do posypywania potraw – jako zamiennik sera, a także w formie składnika past kanapkowych, pesto, wytrawnych wypieków i koktajli. Płatki drożdżowe zapewniają potrawom bogactwo wartości odżywczych i wyjątkowy, głęboki smak.
Składniki
Suszone drożdże 100 % (Saccharomyces cerevisiae)
Sposób użycia
alternatywa dla żółtego sera, do zagęszczania zup i sosów, dodatek do sałatek i ziemniaków, jogurtów
Tabela wartości odżywczych
Wartość energetyczna w 100g produktu |
327kcal 1 370kJ |
Tłuszcz, w tym: | 5g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 1,7g |
Węglowodany, w tym: | 9g |
- cukry | 8g |
Błonnik | 27g |
Białko | 49g |
Sól | 0,5g |
Kraj producenta
Polska
Opinie o produkcie (0)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!




