Sos Tamari BIO 500ml
Opis
Sos Tamari BIO 500ml
Bezglutenowy sos Tamari, dzięki temu, że zawiera więcej białka i posiada bardziej skoncentrowany aromat, doskonale nadaje się do dłuższego gotowania. Ze względu na jego charakterystyczny, słony posmak sprawia on, że pozostałe składniki dania wydają się być delikatniejsze.
Tradycyjnie, ten rodzaj sosu stosowany jest do uwydatniania smaku duszonych mięs, zup, makaronów, smażonych warzyw, dressingów i marynat. Doskonale się komponuje w połączeniu z octem, winem ryżowym, imbirem, czosnkiem, musztardą i pieprzem.
Składniki:
Woda, soja*, sól morska, koji*(alkohol wytrącony z Aspergillus oryzae).
*produkt pochodzący z upraw ekologicznych
Tabela wartości odżywczych
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna w 100g produktu: | 66 kcal / 277 kJ |
Tłuszcz, w tym: | 0,2 g |
- kwasy nasycone | 0 g |
Węglowodany, w tym: | 5,8 g |
- cukry | 0 g |
Białko | 10,3 g |
Sól | 13 g |
Informacja o alergenach:
Produkt zawiera soję.
Kraj pochodzenia:
Japonia
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (1)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!





GABRIELA S*****A
,Polecam dla podniesienia jakości potraw.