Spody do pizzy bezglutenowe 230g
Opis
Spody do pizzy bezglutenowe 230g
Firma Incola specjalizuje się w wyrobach produktów bezglutenowych. Produkty marki Incola oznaczone są symbolem przekreślonego kłosa, który nadawany jest przez Europejski System Licencyjny. Bezglutenowe spody do pizzy Incola to sposób na zdrowszy fast food także dla wegan. Do przyrządzenia pysznego i szybkiego obiadu lub kolacji, wystarczą ulubione dodatki i kilka minut w piekarniku. Spody do pizzy powstały z myślą o osobach z różnego rodzaju alergiami pokarmowymi.
Składniki
Woda, skrobie (kukurydziana, ziemniaczana, tapiokowa), mąka ryżowa, emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), syrop ryżowy, glukoza, drożdże, substancje zagęszczające (hydroksypropylometyloceluloza, guma guar), sól.
Sposób użycia
Piekarnik nagrzej do 190°C. Na spód do pizzy nałóż sos pomidorowy i ulubione dodatki. Pizzę podgrzewaj w piekarniku przez 6 minut.
Tabela wartości odżywczych
Wartość energetyczna w 100g produktu |
309kcal 1 300kJ |
Tłuszcz, w tym: | 8g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 0,9g |
- kwasy tłuszczowe nienasycone | 56,1g |
Węglowodany, w tym: | 6,6g |
- cukry | 1,9g |
Błonnik | 2,7g |
Białko | 1,9g |
Sól | 0,02g |
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w temperaturze 14-21 stopni C, z dala od źródeł ciepła i promieni słonecznych
Kraj producenta
Polska
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (1)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!






Anna M...
,Fantastyczny pomysł na pizzę domowej roboty :-)