Zamiennik białka jaj w proszku wegański bezglutenowy BIO (2x10g) 20g
Produkt chwilowo niedostępny
Produkt jest niedostępny na naszym magazynie oraz u naszego dostawcy lub producenta.
Zamienimy ten status jak tylko otrzymamy informację o ponownej dostępności produktu.
Zamienimy ten status jak tylko otrzymamy informację o ponownej dostępności produktu.
Opis
Zamiennik białka jaj w proszku wegański bezglutenowy BIO (2x10g) 20g
Wegański zamiennik białka JAJA jest odporny na pieczenie.
Idealnie nadaje się do makaroników, nussecken, biszkoptów, bez i innych wypieków. Również do deserów takich jak: B.Mousse au Chocolat lub nawet majonezu.
1 torebka (10 g) zastępuje 2 białka jaja.
Składniki
białko z grochu*, skrobia kukurydziana*, skrobia ziemniaczana*, inulina*, substancja zagęszczająca: guma guar*; białko z bobu*, sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Sposób użycia
Do 1 torebki zamiennika białka JAJA dodać 75 ml wody i ubijać przez 5 minut, aż masa będzie sztywna.
Tabela wartości odżywczych
Wartość energetyczna w 100g produktu |
43kcal 182kJ |
Tłuszcz, w tym: | <0,5g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 0,1g |
Węglowodany, w tym: | 4,3g |
- cukry | <0,5g |
Błonnik | 1,5g |
Białko | 4,8g |
Sól | 0,15g |
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od ciepła.
Kraj producenta
Niemcy
Informacje dodatkowe
certyfikat BIO
bez glutenu
dla Wegan
Opinie o produkcie (0)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!


Bezglutenowy budyń waniliowy 40g
1,39 zł

Ciasto kruche bezglutenowe 200g
4,59 zł

Bezglutenowe biszkopty bez cukru 85g
17,99 zł

Makaron bezglutenowy nitka 500g
8,91 zł

Komosa ryżowa biała Quinoa 1kg
18,96 zł

Bułka tarta bezglutenowa BIO 200g
10,89 zł