Żelatyna w proszku BIO 20g
Opis
Żelatyna w proszku BIO 20g
Żelatyna ma szerokie zastosowanie w kuchni, zarówno do potraw słodkich, jak i słonych. Może być stosowana do kremów, polew, budyni, do galaretek tortowych lub na ciasto oraz do przygotowania galaretek wieprzowych i z mięsem.
Żelatynę można też używać jako środka żelującego lub zagęszczającego.
Składniki
żelatyna spożywcza wieprzowa w proszku* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Sposób użycia
Zawartość opakowania wystarcza na przygotowanie 500 ml płynu.
Żelatynę rozpuścić w 250 ml zimnego płynu i odstawić na 10 minut, do momentu aż napęcznieje.
Pozostały płyn (250 ml) zagotować i wymieszać z napęczniałą żelatyną. Nie gotować!
Tabela wartości odżywczych
Wartość energetyczna w 100g produktu |
342kcal 1 435kJ |
Tłuszcz, w tym: | 0g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 0g |
Węglowodany, w tym: | 0g |
- cukry | 0g |
Błonnik | 0g |
Białko | 84g |
Sól | 0,08g |
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym miejscu.
Kraj producenta
Czechy
Opinie o produkcie (0)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!

