Łuski babki jajowatej BIO 100g
Opis
Łuski babki jajowatej BIO 100g
Ekologiczne łuski babki jajowatej są wartościowe z uwagi na bardzo wysoką zawartość błonnika. W obecności wody uwalniają śluz i tworzą żel ułatwiający przesuwanie treści zalegających w jelitach. Łuski można spożywać w postaci napoju, zalane wodą, mlekiem lub sokiem owocowym. Mogą stanowić także dodatek do pieczywa lub zagęszczacz do zup i sosów. Łuski babki jajowatej polecamy szczególnie w połączeniu z nasionami babki płesznik w proporcji 20% łusek i 80% nasion, w postaci tzw. błonnika witalnego.
Składniki:
Łuski babki jajowatej (Plantago ovata)* 100%
*certyfikowany składnik ekologiczny
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zalecane spożycie:
Należy spożywać nie więcej niż 5 łyżeczek dziennie i zachować ostrożność w podawaniu dzieciom. Podczas spożywania łusek zalecane jest picie dużej ilości płynów.
Tabela wartości odżywczych
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna w 100g produktu: | |
Tłuszcz, w tym: | 0,6 g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 0,1 g |
Węglowodany, w tym: | 1,7 g |
- cukry | 0,2 g |
Błonnik | 85 g |
Białko | 2,4 g |
Sól | 0,02 g |
Kraj producenta:
Polska
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (2)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!





Marta B...
,nie wyobrażam sobie chleba bezglutenowego bez łusek babki, super
Mirosława P*****a
,bardzo dobra jakość