Mąka lniana 250g
Opis
Mąka lniana 250g
Mąka lniana jest produktem naturalnym, bez konserwantów, sztucznych barwników i aromatów. Dzięki częściowemu odtłuszczeniu nasion lnu, mąka jest łatwiejsza do wykorzystania przy wypiekach, mniej podatna do tworzenia się zakalca.
Jest to jedna z najbardziej wartościowych mąk pod względem składu i szerokich możliwości zastosowania. Zawiera m.in.: wapń, fosfor, żelazo, cynk, miedź, chrom, lecytynę oraz witaminę E i z grupy B. Jest bogata w aminokwasy egzogenne, takie jak leucyna, lizyna, fenyloalanina, tryptofan.
Produkt ten cechuje również wysoka zawartość błonnika we frakcji rozpuszczalnej i nierozpuszczalnej, a także witaminy E oraz lignanów, będących silnymi antyutleniaczami.
Składniki:
100% częściowo odtłuszczonej mąki z siemienia lnianego brązowego.
Sposób użycia i zastosowanie:
Mąka nie wymaga obróbki termicznej. Może stanowić dodatek do musli, deserów, sałatek, past oraz służyć do pieczenia i smażenia.
Po otwarciu produkt należy spożyć w ciągu 2 miesięcy. Należy go przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w ciemnym i chłodnym miejscu.
Tabela wartości odżywczych
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna w 100g produktu: | 334,8 kcal / 1 415 kJ |
Tłuszcz, w tym: | 6 g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 1 g |
Węglowodany, w tym: | 28 g |
- cukry | 1 g |
Białko | 42 g |
Sól | 0 g |
Informacja o alergenach:
Produkt może zawierać: sezam, soję, gluten, orzechy: włoskie, arachidowe, laskowe, makadamia, migdały.
Kraj pochodzenia:
Polska
Opinie o produkcie (3)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!
Malwina
,Polecam do dań oraz zdrowych wypieków.
Klient sklepu
,Mąkę lnianą kupiłem na jelita piję ją z kefirem pomaga polecam
Rafał C****i
,Używam mąki lnianej już po raz kolejny i piję ją z kefirem jestem zadowolony z produktu po lecam