Mąka z topinamburu BIO 500g
Opis
Mąka z topinamburu BIO 500g
Topinambur pochodzi z Ameryki Północnej. Do Europy przybył na początku XVII wieku i stał się jednym z podstawowych źródeł zapotrzebowania na węglowodany. Później został wyparty przez ziemniaki, a obecnie przeżywa swój renesans i coraz częściej stanowi źródło pożywienia i leków. Bulwy topinambura są bogatym źródłem potasu, żelaza oraz tiaminy i nie zawierają tłuszczu ani cholesterolu.
Mąka z topinamburu może służyć do wielu celów. Można z niej wykonać między innymi:
- placki z topinamburu (tak jak placki z ziemniaków);
- kotlety z mąki z topinamburu;
- jako dodatek do sosów;
- dodatek do zup;
- oraz w innych formach według upodobań.
Produkt jest bezglutenowy i odpowiedni dla wegetarian.
Składniki:
100% obrane, suszone i mielone kłącze topinamburu.
Sposób użycia:
Mąkę z topinamburu można wykorzystać do wszystkich dań, gdzie normalnie dodaje się mąkę zbożową.
Kraj produkcji:
Polska
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (1)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!





Edyta
,