
Kategorie
-
Produkty bezglutenowe (100)
-
Bułki bezglutenowe (1)
-
Chleb bezglutenowy (9)
-
Pieczywo bezglutenowe (9)
-
Makaron bezglutenowy (2)
-
Musli bezglutenowe (2)
-
Płatki bezglutenowe (5)
-
Kaszki bezglutenowe (2)
-
Smarowidła bezglutenowe (2)
-
Batony bezglutenowe (5)
-
Chrupki bezglutenowe (5)
-
Czekolady bezglutenowe (7)
-
Ciastka bezglutenowe (7)
-
Chipsy bezglutenowe (3)
-
Mleko bezglutenowe (3)
-
Słodycze bezglutenowe (26)
-
Mąka bezglutenowa (23)
-
Dżemy, pasty, pasztety (7)
-
Pieczywo (1)
-
Produkty śniadaniowe (2)
-
Przekąski (2)
-
Słodkości (3)
Wymogi dietetyczne
Producent
-
Amaizin (4)
-
Amylon (1)
-
Bauck Hof (7)
-
Better Than Foods (1)
-
Bezgluten (6)
-
BioBenjamin (7)
-
Biominki (1)
-
Biopont (2)
-
Biovegan (1)
-
Bombus (2)
-
Eco-Snack (3)
-
Ecomil (4)
-
EkoWital (1)
-
Incola (1)
-
Jentschura (2)
-
Kowalewski (2)
-
Max Sport (1)
-
Me Gusto (4)
-
Natumi (3)
-
Pięć Przemian (7)
-
Primavika (2)
-
ProBio (1)
-
Schär (22)
-
Turtle (2)
-
Zdrowo Namieszane (4)
-
Zmiany Zmiany (3)
-
Zwergenwiese (6)
Nowość
Gluten jest białkiem występującym w niektórych ziarnach zbóż i bywa przyczyną alergii. Produktami naturalnie bezglutenowymi są: ryż, kukurydza, ziemniaki, soja, proso, gryka, tapioka, amarantus, maniok, soczewica, fasola, sorgo, orzechy, a także mięso, owoce i warzywa. Za bezglutenowe uznaje się również produkty przetworzone, w których według ustaleń FAO i WHO zawartość glutenu nie przekracza 20 mg na kilogram, i oznacza się je międzynarodowym znakiem przekreślonego kłosa.











