
Kategorie
-
Produkty bezglutenowe (435)
-
Bułki bezglutenowe (7)
-
Chleb bezglutenowy (25)
-
Pieczywo bezglutenowe (31)
-
Makaron bezglutenowy (54)
-
Konfitury bezglutenowe (2)
-
Musli bezglutenowe (7)
-
Płatki bezglutenowe (12)
-
Kaszki bezglutenowe (2)
-
Smarowidła bezglutenowe (8)
-
Przyprawy bezglutenowe (21)
-
Owoce suszone bezglutenowe (2)
-
Batony bezglutenowe (14)
-
Chrupki bezglutenowe (17)
-
Czekolady bezglutenowe (18)
-
Budyń bezglutenowy (16)
-
Kisiel bezglutenowy (9)
-
Ciastka bezglutenowe (33)
-
Chipsy bezglutenowe (12)
-
Mleko bezglutenowe (14)
-
Słodycze bezglutenowe (102)
-
Mąka bezglutenowa (99)
-
Kasza bezglutenowa (1)
-
Dżemy, pasty, pasztety (9)
-
Mąki i koncentraty (11)
-
Napoje (4)
-
Pieczywo (1)
-
Produkty śniadaniowe (2)
-
Przekąski (5)
-
Słodkości (6)
Wymogi dietetyczne
Producent
-
Alb-Gold (5)
-
Alpi Hummus (1)
-
Amaizin (6)
-
Amarello (3)
-
Amylon (18)
-
Bakra (1)
-
Balviten (5)
-
Bauck Hof (16)
-
Better Than Foods (2)
-
Bezgluten (79)
-
Bio Planet (1)
-
BioBenjamin (7)
-
Biominki (2)
-
Biopont (5)
-
Biovegan (2)
-
Bombus (2)
-
Bonvita (1)
-
Candy Tree (11)
-
Celiko (34)
-
Cultured Foods (5)
-
Dalla Costa (5)
-
Dary Natury (16)
-
Eco-Snack (7)
-
Ecomil (6)
-
EkoFlorka (2)
-
EkoWital (1)
-
Elovena (1)
-
Fabijańscy (18)
-
Frank&Oli (6)
-
Govinda (2)
-
Incola (4)
-
Intenson (1)
-
Jentschura (2)
-
Kowalewski (2)
-
Max Sport (3)
-
McLLoyd's (5)
-
Me Gusto (4)
-
Moncana (2)
-
Natumi (12)
-
Naura (3)
-
Okovital (4)
-
Pięć Przemian (24)
-
PopCrop (2)
-
Primavika (6)
-
ProBio (2)
-
Rapunzel (2)
-
Schär (53)
-
Terrasana (6)
-
Torras (11)
-
Turtle (2)
-
Viands (1)
-
Zdrowo Namieszane (5)
-
Zmiany Zmiany (4)
-
Zwergenwiese (8)
Nowość
Gluten jest białkiem występującym w niektórych ziarnach zbóż i bywa przyczyną alergii. Produktami naturalnie bezglutenowymi są: ryż, kukurydza, ziemniaki, soja, proso, gryka, tapioka, amarantus, maniok, soczewica, fasola, sorgo, orzechy, a także mięso, owoce i warzywa. Za bezglutenowe uznaje się również produkty przetworzone, w których według ustaleń FAO i WHO zawartość glutenu nie przekracza 20 mg na kilogram, i oznacza się je międzynarodowym znakiem przekreślonego kłosa.
