Bezglutenowa mąka ryżowa 500g
Opis
Bezglutenowa mąka ryżowa 500g
Powstaje ona ze zmielenia ziaren ryżu. Mąka ryżowa sprawdza się w diecie lekkostrawnej, nie wywołuje uczuleń. Jest to jedna z najpopularniejszych mąk bezglutenowych. Stanowi ona bogate źródło soli mineralnych, fosforu, błonnika, witamin z grupy B, witaminy PP, cynku, wapnia, żelaza, sodu, manganu i magnezu.
Mąka ryżowa może być stosowana jako zamiennik mąki pszennej. Doskonale nadaje się do ciast, naleśników, wypieku pieczywa, placków, jak również do zagęszczania zup i sosów. Ponieważ nie zawiera glutenu, który jest swoistym spoiwem, do wypieków przygotowywanych na bazie tego produktu należy dodać większą liczbę jajek lub ich zamiennika.
Produkt nie zawiera glutenu, skrobi pszennej, mleka, jaj, czekolady oraz soi.
Składniki:
100% mąka ryżowa.
Sposób użycia:
Produkt może być stosowany do przyrządzania każdego rodzaju wypieków, pieczywa, pierogów, naleśników oraz zagęszczania zup i sosów.
Tabela wartości odżywczych
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna w 100g produktu: | 365 kcal / 1 550 kJ |
Tłuszcz, w tym: | 1 g |
- kwasy nasycone | 0,4 g |
Węglowodany, w tym: | 81 g |
- cukry | 0 g |
Błonnik | 0 g |
Białko | 8 g |
Sól | 0 g |
Kraj produkcji:
Polska
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (17)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!
Aneta
,Fajna mąka, dobra na naleśniki. Polecam.
Barbara Dziurdź
,Produkt spełnił moje oczekiwania. Polecam!
Janusz A...
,produkt jak najbardziej spełnia oczekiwania. Polecam
Barbara D****ź
,W porządku
Rafał A****z
,Mąka wykorzystana była do pieczenia chleba, do pierogòw oraz ciasteczek. Wszystkie wypieki i potrawy udały się doskonale.
Dominika S...
,Super się sprawdza, polecam
Barbara D...
,Mąka bardzo się sprawdza we wszystkich wypiekach :) Polecam
Dominika S...
,Używam do większości wypieków, dobra jakość
Anna B*****a
,Dobry sprawdzony produkt do gotowania jeśli nie można używać mąki pszennej
Produkty firmy Bezgluten nie zawodzą. Mąka ryżowa nie jest wyjątkiem. Polecam do ciastek, naleśników również.
Alicja D...
,Świetny produkt, idealna do naleśników
Marta B...
,Polecam, moja ulubiona do pieczenia chleba, ale nie tylko...
Mariola D...
,Doskonała do naleśników,ciast. Polecam.
Katarzyna M...
,super mąka, polecam do ciastek
Marta M...
,Idealny zamiennik mąki pszennej.
Daria
,Produkt spełniający oczekiwania, szczelnie zapakowany, szybka dostawa.
Karolina T...
,Polecam, podstawowa mąka na Diecie bezglutenowej