Fasolka kidney BIO 400g
Opis
Fasolka kidney BIO 400g
Ekologiczna fasola Kidney (nerkowata) zaliczana jest do roślin strączkowych. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Jest doskonałym źródłem białka roślinnego. Wyśmienicie nadaje się do wielu zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło, jak i na zimno, a po zmiksowaniu do past i pasztetów.
Składniki:
100% fasolka kidney*.
*składniki ekologiczne objęte certyfikatem kontroli
Sposób przygotowania:
Fasolę należy przepłukać i zalać zimną wodą do namoczenia na co najmniej 12 godzin. Następnie gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania, ewentualnie można dodać sos sojowy.
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Tabela wartości odżywczych
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna w 100g produktu: | 279 kcal / 1 170 kJ |
Tłuszcz, w tym: | 0,3 g |
- kwasy nasycone | 0,1 g |
Węglowodany, w tym: | 29 g |
- cukry | 2,2 g |
Błonnik | 28 g |
Białko | 26 g |
Sól | 0,06 g |
Informacja o alergenach:
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.
Kraj produkcji:
Kirgistan
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (0)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!








