Fasolka mung BIO 400g
Opis
Fasolka mung BIO 400g
Ekologiczna fasola mung jest jedną z najbardziej wartościowych gatunków fasoli. Niezwykle pożywna, jest doskonałym źródłem białka roślinnego. Wyśmienicie smakuje z warzywami i kaszami, a także jako dodatek do zup i sałatek.
Składniki:
100% fasolka mung*.
*składniki ekologiczne objęte certyfikatem kontroli
Sposób przygotowania:
Uprzednio namoczoną przez kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie przez ok. 45 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Tabela wartości odżywczych
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna w 100g produktu: | 316 kcal / 1 332 kJ |
Tłuszcz, w tym: | 1,3 g |
- kwasy nasycone | 0,3 g |
Węglowodany, w tym: | 44 g |
- cukry | 6,6 g |
Błonnik | 16 g |
Białko | 24 g |
Sól | 0,04 g |
Informacja o alergenach:
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.
Kraj produkcji:
Chiny
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (0)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!








