Mąka ryżowa 500g
Opis
Mąka ryżowa 500g
Mąka ryżowa zalecana jest osobom chorym na celiakię oraz z alergią i nietolerancją glutenu. Sprawdzi się również w kuchni tych, którzy dbają o urozmaiconą i zrównoważoną dietę. Mąka ryżowa pochodzi z Azji, która jest kolebką ryżu. Blisko 90% światowej produkcji ryżu pochodzi z Chin i Indii. Mąka ryżowa wytwarzana jest poprzez drobne zmielenie ziaren ryżu. Zawiera sporą ilość węglowodanów złożonych, dodających organizmowi energii, a jednocześnie charakteryzuje się niewielką zawartością tłuszczów. Jest źródłem żelaza, cynku i magnezu – składników niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego, nerwowego i mięśniowego. Dzięki swojemu delikatnemu i neutralnemu smakowi nada się do przygotowania zarówno słodkich deserów, jak i słonych dań. Podczas przygotowywania wypieków dobrze jest ją mieszać z innymi mąkami z naszej oferty, co pomoże lepiej związać ciasto. Jako samodzielny produkt nada się do zagęszczenia białych sosów oraz panierowania drobiu i ryb. Plusem wykorzystywania w kuchni mąki ryżowej jest to, że dania przygotowane przy jej użyciu są lżejsze od tych z tradycyjnej mąki pszennej.
Składniki
mąka ryżowa 100%
Tabela wartości odżywczych
Wartość energetyczna w 100g produktu |
351kcal 1 488kJ |
Tłuszcz, w tym: | 1g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 0,1g |
Węglowodany, w tym: | 78g |
- cukry | <0,5g |
Błonnik | 1,2g |
Białko | 7,2g |
Sól | <0,01g |
Zalecane warunki przechowywania
W suchym i chłodnym miejscu.
Kraj producenta
Polska
Opinie o produkcie (0)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!

