Mąka z tapioki 1kg
Opis
Mąka z tapioki 1kg
Tapioka to rodzaj kaszy wytwarzanej ze skrobi (mączki), która jest pozyskiwana z bulw manioku. Jest lekkostrawna i pożywna, jest hipoalergiczna.
Może mieć zastosowanie jako zagęstnik do zup i sosów, składnik deserów, budyniów, puddingów, naleśników.
Składniki:
Skrobia z bulwy manioku
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Alergeny:
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Tabela wartości odżywczych:
Wartość odżywcza produktu | w 100g | w porcji 50g | %RWS w 50g |
Wartość energetyczna | 1524 kJ/364 kcal | 762 kJ/182 kcal | 9% |
Tłuszcz, w tym: | 0,1 g | 0,05 g | <1% |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g | 0 g | 0% |
Węglowodany, w tym: | 91 g | 45,5 g | 18% |
- cukry | 0 g | 0 g | 0% |
Błonnik | 0 g | 0 g | - |
Białko | 0,1 g | 0,05 g | <1% |
Sól | 0,1 g | 0,05 g | <1% |
*RWS ? Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Kraj producenta:
Polska
Opinie o produkcie (4)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!







karolinka-miller@wp.pl
,Doskonała do wypieków bezglutenowych. Jest lekkostrawna, pięknie skleja składniki, świetnie nadaje się do naleśników, jako składnik kotletów czy do wyrobu pieczywa. Zdecydowanie polecam!
Barbara D...
,Polecam, bardzo dobry zamiennik mąki pszennej.
Wanda R****r
,Dobra jakość
MONIKA S****A
,Bardzo wygodne, duże opakowanie. Super cena.