Bezglutenowy makaron penne z ryżu brązowego BIO 250g
Opis
Bezglutenowy makaron penne z ryżu brązowego BIO 250g
Produkt powstał na bazie ekologicznych składników, tj. mąk pochodzących z certyfikowanych upraw. Nie zawiera glutenu. Smak makaronu jest neutralny.
Składniki:
100% mąka z ryżu brązowego*.
*składnik pochodzący z upraw ekologicznych
Sposób przygotowania:
Makaron należy gotować we wrzącej i osolonej wodzie ok. 8 minut.
Produkt należy przechowywać w chłodnym, zacienionym i suchym miejscu.
Produkt odpowiedni dla Wegan i Wegetarian.
Tabela wartości odżywczych
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna w 100g produktu: | 363 kcal / 1 537 kJ |
Tłuszcz, w tym: | 3,6 g |
- kwasy nasycone | 0,8 g |
Węglowodany, w tym: | 72,7 g |
- cukry | 1,1 g |
Błonnik | 3,4 g |
Białko | 8,5 g |
Sól | 0,01 g |
Informacja o alergenach:
Produkt może zawierać jaja.
Kraj produkcji:
Niemcy
Informacje dodatkowe
bez glutenu
certyfikat BIO
Opinie o produkcie (2)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!


Bezglutenowa mąka ryżowa 500g
8,99 zł

Makaron ryżowy spaghetti BIO 250g
12,97 zł

Bezglutenowa mąka gryczana biała 1kg
12,89 zł
Agata Biedrzycka
,Smaczny, konsystencja nieco inna od makaronu zwykłego, więc trzeba uważać na długość gotowania. Dobrze zastąpi zwykły makaron jeśli ktoś lubi neutralne w smaku makarony (wszelkie makarony razowe niestety mają dla mnie za ostry smak w porównaniu z pszennym)
Karolina W****k
,Makaron bardzo smaczny, sugeruje gotowac 2min krocej niz czas podany w instrukcji, wtedy jest bardziej sprężysty.