Ocet balsamiczny z Modeny BIO 250ml
Opis
Ocet balsamiczny z Modeny BIO 250ml
Ocet balsamiczny z Modeny produkowany jest z ekologicznych winogron odmiany Emilian, leżakowany w tradycyjnych drewnianych beczkach.
Ocet używany jest zazwyczaj w niewielkich ilościach, ponieważ jego zadaniem jest podkreślić, a nie zagłuszyć walory smakowe danej potrawy. Zazwyczaj na jedną osobę przypada jedna mała łyżeczka.
W przypadku potraw gotowanych ocet należy dodać na sam koniec gotowania, żeby nie stracił swojego wyjątkowego smaku. Gorące danie podawane na talerzu można przyprawić octem przed konsumpcją lub nalać niewielką ilość na talerz tuż przed nałożeniem potrawy.
Ocet balsamiczny stanowi wyśmienity dodatek do potraw kuchni śródziemnomorskiej, m.in. do mięs, sałat, marynat i sosów, a także do deserów, m.in. lodów śmietankowych (lody alla Matilde).
Składniki:
Ocet winny*, moszcz winogronowy zagęszczony*, gotowany moszcz winogronowy*.
*certyfikowany składnik ekologiczny
Kwasowość: 6%.
Sposób użycia:
Dodawać niewielką ilość dla wzbogacenia smaku do: majonezu, sosów, czerwonego mięsa, dziczyzny, drobiu, gotowanej ryby, plasterków surowej szynki lub sera żółtego oraz lodów śmietankowych
Produkt należy przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu.
Produkt odpowiedni dla Wegan i Wegetarian.
Kraj produkcji:
Włochy
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (1)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!







Jolanta W****r
,Bardzo dobra jakość. Polecam w 100%